Dario Cologna

Hem / Nyheter / Dario Cologna

Dario Cologna kommer till Bruksvallarna & Ramundberget för att försvara fjolårets seger i Fjälltopploppet.
– Att Cologna uppskattar vårskidåkningen i vår dalgång och väljer att komma tillbaka känns fantastiskt, han bor ju ändå i alperna och har att jämföra med, säger tävlingsledare Mikaela Sundbaum.

Skidåkare från åtta olika nationer är anmälda; Sverige, Norge, Canada, Tyskland, Österrike, Estland, Storbritannien och Schweiz. Och som vanligt visar avslutningshelgen upp både en bredd och topp i startfältet.

– Att vi lyckats skapa en arena där motionären är lika självklar som elitåkaren och 6-åringen som gör sin första tävling, är vi väldigt stolta över, säger tävlingsledare, Sundbaum.

Bland toppåkarna på herrsidan hittar vi förutom Dario Cologna, Daniel Rickardsson, Oskar Svensson, Jens Burman, Lars Nelson, Anders Södergren och Gianluca Cologna. Och frågan är om någon kommer att kunna utmana världens snabbaste till att ta hem den fjärde raka segern i 100 meter supersprint i Ramundberget, Ludvig Jensen?

På damsidan får Stina Nilsson gälla som favorit. Hon utmanas av ett av vinterns stora utropstecken i Falun-Borlänges, Anna Dyvik. Filippa Lindman kom tvåa efter Stina Nilsson på 100 meter förra året och lär vilja utmana om 10 000 kr, liksom initiativtagaren till tävlingen, Ida Ingemarsdotter.

Tävlingarna webbsänds varje dag från torsdag till och med söndag. Anmälningsläget var under fredagen 20 % upp jämfört med 2016. Sista dagen för anmälan är måndag 3 april.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *