För er som vill åka skidor i helgen

Hem / Nyheter / För er som vill åka skidor i helgen

6-9 april är det skidtävlingar i dalgången Bruksvallarna Ramundberget. En chans att uppleva några av världens bästa skidåkare på samma arena som barn, ungdomar och motionärer under Fjälltopphelgen. I år med deltagarrekord, 2200 är anmälda.

För er som inte tänkt deltaga i tävlingen utan njuta av skidåkning ändå så kommer här lite information:

Det kommer inte att finnas något klassisk spår på 4Motion-spåret (rullskidbanan), Mittåkläppspåret, turuppfarten i Ramundberget, tusenspåret eller på Sun-maid-spåret från Ormsand till Bruksvallarna, varken på fredagen eller lördag. Redan under torsdagen försvinner det klassiska spåret på Mittåkläppen och turuppfarten i Ramundberget. Vi kommer att lägga ett klassisk spår i Ösjödalen från toppen av Solliften i Ramundberget mot Walles för daggäster.

Vi kommer att behöva tävlingspreparera långa banan redan torsdag/fredagen och hoppas att ni har förstående för detta. Skidstadion och elljusspåret i Bruksvallarna är till endast för tävlande torsdag- söndag. Under torsdagen är ungdomsbanorna på elljusspåret ej möjliga att åka p.g.a att sprinten går i motsatt åkriktning.

Kartor tävlingsbanorna >>>

Vi vill också berätta att bron i Klinken är på väg att ge vika, iakttag försiktighet om ni åker där. Klinken-spåret prepareras inte lördag.

För er som vill titta på tävlingen på lördag så rekommenderar vi restaurang Tusen i Ramundberget som en fin publikplats med spurtpris. Fjällgårdsbanan kostar 50 kr för tur och retur denna dag.

Väder och vind kan komma att ändra detta, vi gör vårt bästa för att uppdatera så snart det går!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *