SM i Bruksvallarna 12 april

Hem / Nyheter / SM i Bruksvallarna 12 april

Fjälltopphelgen är en av landets största skidtävlingar och stor säsongsavslutning för skidåkare både från Sverige och Norge. I vinter inleds tävlingarna med SM i Sprintstafett.

– Det känns väldigt bra att få sätta extra guldkant och status på en redan fantastisk tävlingshelg, säger tävlingsledaren Mikaela Sundbaum.

Fjälltopphelgen har en 30-årig tradition, till vintern arrangeras tävlingarna 12-15 april och lägg därtill en hel vecka av aktiviteter i dalgången Bruksvallarna & Ramundberget. SM i sprintstafett är den disciplin som inte avgörs under SM-veckan i Skellefteå tidigare under året, vilket gör Bruksvallarna till arrangörsort på vårkanten då vanligtvis vintern är som allra finast i Funäsfjällen.

Det kommer att vara en damklass och en herrklass på torsdagen och arrangören hoppas på att många juniorer tar chansen att mäta sig mot de bästa seniorerna. Utländska åkare tillåts inte att deltaga i sprintstafetten då tävlingen är av SM-status.

Stina Nilsson har sagt att Fjälltopphelgen är bästa helgen på hela året och enligt tävlingsledare Mikaela Sundbaum är det som utmärker Fjälltopphelgen just kombinationen av elit, motionär, barn och ungdom.

– Många av Sveriges och Norges bästa skidåkare har själva varit här att tävlat som barn, Stina Nilsson fick möta Anders Södergren som utmanare i Knallcrossen, nu är hon själv den som utmanar.

2017/18 är en spännande skidvinter att se fram emot med OS som absoluta höjdpunkt, som vanligt inleds den i Bruksvallarna i november.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *