SM-avslutning i Bruksvallarna

Hem / Nyheter / SM-avslutning i Bruksvallarna

SM i sprintstafett, supersprint och Fjälltopploppet är några av tävlingarna som avslutar årets längdskidsäsong i slutet av veckan. Elit, motionärer och barn samlas till spännande fajter och samtliga tävlingar sänds live på webben.

Årets vintersäsong avslutas med en fullspäckad längdskidfest i Bruksvallarna. Skidstjärnor som Stina Nilsson, Hanna Falk och Emil Jönsson tävlar mot varandra, men även tillsammans med barn och motionärer.

– Vi har genomfört Fjälltopphelgen i över trettio år och vår ambition är att arrangera tävlingar där skidintresserade i alla åldrar får tävla på samma arena som sina idoler bland Sveriges skidelit, säger tävlingsledare Mikaela Sundbaum, som berättar att det även blir autografskrivning och andra roliga kringaktiviteter.

Tävlingarna inleds med SM i sprintstafett på torsdagen. Ulricehamns IF är regerande mästare på damsidan efter att Hanna Falk och Maria Nordström tog hem segern förra året. På herrsidan är IFK Umeå regerande svenska mästare genom Teodor Petersons och Erik Silfvers insatser på hemmaplan i Umeå för ett år sedan.

Sprinttemat fortsätter på fredagen med rafflande supersprint på 100 meter för både elit och motionärer. En av deltagarna är Åsarnas Ida Ingemarsdotter, som också var initiativtagare till tävlingen när den startade år 2013.

På lördagen är det dags för det 35 kilometer långa fjälltopploppet, där även barnen tävlar på banor från 800 meter.

Knallcrossen avslutar tävlingarna på söndagen. Här får barnen tävla mot stora namn som Anna Haag och Emil Jönsson i en skicrossbana för längdskidor.

– Anmälningsintresset är stort och vi är redo att arrangera spännande och roliga tävlingar. Snöförhållandena är väldigt fina och än så länge pekar prognosen dessutom på vackert vårvinterväder, avslutar Mikaela Sundbaum.

Samtliga tävlingar kommer sändas live på webben. SM-sprinten sänds via ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet och Bruksvallarna där expertkommentatorn Anders Södergren ska guida tittarna tillsammans med Ludvig Remb, tävlingskoordinator på SSF. Övriga tävlingar sänds utan grafik, men med kommentering från tävlingsspeakern.

Program Bruksvallarna 12–15 april 2018

Torsdag 12/4
10.00 SM i sprintstafett (F)

Fredag 13/4
12.00 Prolog supersprint 100 m (F)
13.30 Finaler supersprint

Lördag 14/4
09.00 Lilla Fjälltopploppet (F)
11.00 Fjälltopploppet (F)

Söndag 15/4
09.00 Knallcrossen

Pressmeddelande Svenska Skidförbundet
Foto: 
Jocke Lagercrantz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *